PRJ Halo in Fab Lab Maribor 

vas v okviru projekta SOCIOLAB vabita na delavnico
3D tiskanja in digitalna fabrikacija, 

kjer boste se lahko spoznali vse o tej sodobni tehnologiji oblikovanja in izdelave s pomočjo računalnika. S 3D tiskom si boste lahko na delavnici med ostalim izdelali enostavne nadomestne dele za orodja, kalupe za izdelavo iz drugih materialov in raznovrstne prototipe.


Uvodoma boste spoznali osnovne principe digitalne fabrikacje, prednosti in smisel uporabe tehnologije 3D tiska, možnosti uporabe v praksi in podjetništvu, pri razvoju novih izdelkov in inovacijah.

V nadaljevanju bomo s pomočjo računalnika in programa Fusion 360 zasnovali enostavne objekte in jih natisnili z uporabo dveh različnih 3D tiskalnikov in uporabo različnih materialov. Uporabili bomo tiskalnika Wanhao D7 Plus in Creality CR-10S Pro.

Delavnica bo potekala v prostorih Radiokluba Cirkulane (Pohorje 25a, Cirkulane) v dveh dneh in sicer v torek 22.10.2019 ob 17. uri in v četrtek 24.10.2019, prav tako ob 17 uri. 

Delavnico bosta vodila Timi Kokol in Andrej Žižek, mentorja Fab Lab-a Maribor in je ob pravočasni prijavi brezplačna.

Na delavnico se obvezno prej prijavite preko elektronskega obrazca tukaj ali pokličite na 02 795 32 00.


V Kreator:Lab-u najdete različne stroje za digitalno ustvarjanje. Ko se za uporabo nekega stroja usposobite, vam je ta na voljo v odpiralnem času ali po dogovoru.

Pri nas najdete:

-3D tiskalnike
-CNC-rezkar
-toplotno prešo za prenos tiska
-stroj za lasersko rezanje in graviranje
-rezalnik folij


Najbolj brano ta mesec