Monotro, razvojni center strokovnih izobraževanj organizira brezplačni strokovni srečanji pod naslovom:             
- socialne vsebine – dobre prakse bivalnih enot za starejše na kmetijah in
- mentorske kmetije (za mlade kmete, do vključno 40 let).

1. Socialne vsebine – dobre prakse bivalnih enot za starejše na kmetijah
Kdaj: sobota, 11. junij 2022, od 9.00 do 17.00
Kje: Turistična kmetija Grobelnik, Podvrh 39, 8292 Zabukovje

Vsebina: na srečanju bodo predstavljene osnove socialnega varstva, bolezen demenca, kodeks etičnih načel v socialnem varstvu, osnove kakovosti oskrbe, prehrana in telesna aktivnost starostnikov, predlagana dokumentacija za izvajanje nastanitev starejših oseb na kmetiji, način ocenjevanja in spremljanje zdravstvenega stanja uporabnika, pogoji upravičenosti bivanja uporabnika na kmetiji, prehod uporabnika v druge storitve na področju dolgotrajne oskrbe in pregled pomembnih elementov za bivanje starejših na kmetiji.
Srečanje bo izvajala Andreja Štefan Bukovič, univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja z več kot deset let izkušenj pri vodenju institucije na področju  socialnega varstva.

2. Mentorske kmetije (za mlade kmete, do vključno 40 let)
Kdaj:
sobota, 18. junij 2022, od 9.00 do 17.00
Kje: Ekološka kmetija Kukenberger, Gorenje Ponikve 20, 8210 Trebnje

Vsebina: na srečanju bo predstavljena ekološka senena pridelava mleka, pridelava mleka v mlečne izdelke in trženje (primer Ekološka kmetija Kukenberger), prireja in trženje ekološkega senenega mesa preko skupnega podjetja Eko Prlekija d.o.o., So. P. (primer Ekološka kmetija Kosec), prodaja ekološkega mleka preko mlekomata in v javne zavode (primer Ekološka kmetija Benedičič), predstavitev 16.2 EIP projekta, povezovanje kmetij za skupni nastop na trgu, predstavitev inovativnega spletnega trženja, dobrobit živali na ekoloških kmetijah, vpliv ekološkega kmetijstva na podnebje in okolje, ogled kmetije (sirarna, hlev,  sušenje sena, paša) in strategija razvoja kmetije na podlagi izkušenj ob prevzemu.
Srečanje bo vodil Anton Kukenberger, latnik Ekološke kmetije Kukenberger.

Na srečanja se je potrebno predhodno prijaviti. Več o srečanjih najdete na povezavi.

Vljudno vabljeni.


Najbolj brano ta mesec