Program Pioneers into Practice je edini evropski program razvoja znanja, namenjen strokovnjakom s področja nizkoogljičnosti in ostalih področij, povezanih s klimatskimi spremembami. Kot profesionalni mobilni program Climate-KICa združuje strokovnjake iz industrije, malih podjetij, univerz, raziskovalnih ustanov, lokalnih uprav kot tudi neprofitnih in javnih organizacij.

Program bo izbranim strokovnjakom omogočil 4-6 tedensko praktično izkušnjo z namestitvijo v eni od 15ih evropskih držav (vključene so Climate-KIC lokacije in RIS članice), povrnitev stroškov do višine 2000 EUR, ter izobraževanje, mentorstvo in coaching preko konkretnih skupinskih projektov in interaktivnih delavnic.

Kot pionirji se lahko prijavijo diplomanti relevantnih področij (okoljevarstvo, trajnostni razvoj, mobilnost, en. omrežja, gradbeni sektor, gospodarjenje z zemljo ter vodami) z vsaj dvema letoma delovnih izkušenj,
kot gostitelji pa organizacije, ki imajo izkušnje/interes za relevantna področja in lahko gostijo enega ali več pionirjev v septembru in oktobru (s tem nimajo nobenih stroškov). Prijavijo se lahko kandidati iz majhnih, srednjih in velikih podjetij, nevladnih organizacij, univerz, inštitutov, javne uprave.

Prijave so odprte do 21. Aprila 2017 na spletni strani: https://pioneers.climate-kic.org/

Pogoje za prijavo in več informacij lahko preberete TUKAJ.

Najbolj brano ta mesec